Als virtueel assistent bestaat meer dan 80% van de werkzaamheden uit digitale communicatie. Vertrouwen is dus des te belangrijker. Net als in mijn werksituatie, wordt er in andere werksituaties ook niet altijd meer samen vanaf dezelfde werkplek gewerkt. Dit vraagt van een opdrachtgever of collega een verdergaand vertrouwen in het durven loslaten en overdragen van werkzaamheden.

vertrouwenVertrouwen, een onderwerp dat als een rode draad door een mensenleven loopt! Van kinds af aan is dit woord al van invloed op ons doen en laten. Het vertrouwen dat je als peuter zonder hulp kon lopen en als kleuter zonder wieltjes mocht gaan fietsen. Zelf naar school en de grote mensen wereld verkennen tot we zelf weer volwassen werden. In een volwassen leven, in dit geval als ouder, begint deze cyclus weer opnieuw, alleen ben je dan zelf degene die vertrouwen moet geven aan de opvolgende generatie. Vermoedelijk herkent iedere lezer deze fases die eigenlijk een mensenleven lang vanzelfsprekend zijn. Is het in het werkzame leven ook zo vanzelfsprekend?

Zakelijk vertrouwen

Vertrouwen is onlosmakelijk verbonden aan het maatschappelijke leven, maar natuurlijk ook aan het zakelijk onderdeel van ons bestaan. Vertrouwen bouw je op door goede contacten, afspraken nakomen, maar ook door onderwerpen los te durven laten en toe te ‘vertrouwen’ aan anderen. Hij of zij neemt het over of uit handen, zodat je er zelf niet meer naar om hoeft te kijken. Hoe prettig voelt dat?

Samenwerken op afstand

Dit zakelijke proces is al eeuwen lang verbonden aan persoonlijk contact en (face-to-face) samenwerken in een zelfde omgeving (werkplek). Anno nu gaat vertrouwen en loslaten in samenwerken steeds verder. Op afstand wordt op digitale wijze steeds meer samengewerkt, zoals in mijn geval als virtueel assistente. De uitspraak ‘blind vertrouwen’ wordt hiermee eens temeer lading gegeven.

Voor menig ondernemer die op ‘virtuele’ wijze met mij gaat werken vraagt dit om gewenning. Ervaring leert toch dat wanneer deze gewenning achter de rug is alle partijen er voordeel mee behalen.

De voordelen van een VA

Er is immers altijd iemand op de achtergrond beschikbaar. Bovendien werkt het efficiënt en kostenbesparend. Om maar niet te spreken over de bespaarde reistijd (en… filetijd ;/ ) en de daarmee gepaard gaande kosten.
Niet onbelangrijke bijkomstigheid is dat door op afstand te werken ook de onderlinge communicatie versterkend werkt. Hoe? Door het maken van duidelijke afspraken, deze vast te leggen en te checken. Elkaar informeren over de status van werkzaamheden, de verwachtingen en uiteindelijke oplevering. Constructief en effectief. Naar mate een samenwerking vordert zal de wijze van samenwerken een routine worden en zal de efficiency nog verder toenemen.
In het kader van een goed verstaander heeft slechts een half (digitaal) woord nodig levert de rode draad van vertrouwen je als ondernemer dus de nodige voordelen!!

Dat het inschakelen van een virtueel assistent vele voordelen kent heb ik overzichtelijk in beeld gebracht in deze infographic. Wil je weten wat het jou (als ondernemer) kan opleveren? Download de infographic dan via onderstaande button.

DE 5 GROOTSTE VOORDELEN VAN WERKEN MET EEN VIRTUEEL ASSISTENT

DOWNLOAD INFOGRAPHIC

 

Meer weten over vertrouwen, loslaten en werken op afstand? Kijk op verder op deze website voor meer overtuigende voordelen!

[VIDEO] Simon Sinek over het opbouwen van een vertrouwensband (<1.50min)

Opt In Image
E-zine met gratis tips, handige info en inspiratie!
Ja, ik ontvang graag de ToeDoe nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt (Privacy statement)