Boekentips

Boeken kunnen een grote bron van inspiratie zijn, inzichten geven en dus ‘eye openers’ zijn. Hieronder vind u een selectie van de boeken over efficiënt werken, ondernemen, het combineren van werk en privé, maar ook boeken die mij persoonlijk interesseren en die ik u kan aanraden. Volop boekentips!

DRIVE – Train je stoïcijnse mindset

Al 20 jaar gebruikt Mark Tuitert de principes van stoïcijnse filosofen om het hoofd te bieden aan de immense druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn privéleven. Voor DRIVE ontwikkelde hij 10 praktische lessen waarmee iedereen een stoïcijnse mindset kan trainen.

Nooit meer te druk

Druk-zijn is volgens Tony Crabbe een gevolg van je prioriteiten niet op orde hebben. Bovendien wordt ‘drukte’ – eindeloos mailtjes wegwerken en vergaderingen aflopen – gebruikt om te vluchten voor de belangrijke keuzes in het leven.

Becoming

In haar memoires vertelt Michelle Obama over haar ervaringen die haar hebben gevormd, van haar jeugd in het zuiden van Chicago tot haar jaren als bestuurder, balancerend tussen de eisen van het moederschap en werk, tot haar tijd in het witte huis.

Wacht niet op de wind, ga roeien!

Wat als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten. Zij zijn je reddingsboei als je zakelijk kopje onder dreigt te gaan.

GRIP

Hoe zorgen we ervoor dat we eindelijk toekomen aan de plannen die we wel hebben maar niet uitvoeren? De GRIP methode leert je hoe je rust, ruimte en richting in je werkweek krijgt. Je gaat daarna niet alleen efficiënter aan de slag, maar vooral effectiever.

Boekje waar je blij van wordt

Guido Weijers belicht in dit boekje de wetenschappelijke kant van geluk. Via uitdagende quotes, sterke anekdotes, korte verhalen en rake cartoons laat hij zien wat ons gelukkig maakt en hoe we ons geluk kunnen beïnvloeden.

Samen is beter

De ondertitel van Samen is beter is ‘Het kleine boek vol inspiratie’. Dat is al genoeg voor mij om nieuwsgierig te zijn; Simon Sinek die op compacte wijze inspiratie deelt over samenwerken. En hoe verrast ben ik over de vorm waarin deze inspiratie wordt weergegeven. Een goede samenwerking heeft wat mij betreft te maken met vertrouwen en loslaten. Dat is in het kort ook de kern van dit verhaal.

Werk kan ook uit

We dienen beschikbaar te zijn, purpose-driven te zijn en onze tijd te managen. En tegelijkertijd wordt er van ons verwacht dat we goed kunnen omgaan met bakken aan stress. Psycholoog Thijs Launspach geeft in dit boek tips tegen stress in je werk en in je leven.

Human2Human

Onderscheidend verkopen heb je zelf in de hand. In dit boek beschrijft Daniëlle de Jonge hoe je echte en oprechte aandacht geeft aan potentiële en bestaande klanten. En hoe je ambassadeurs van ze maakt. Dat is de kracht van de nieuwe klantrelatie.

Personal branding

Aan de hand van een eenvoudig stappenplan leer je in dit boek hoe je Personal branding kunt inzetten voor jezelf en je ondernemerschap. Het gaat over beïnvloeding van het beeld dat anderen van je hebben met als focus de positieve kwaliteiten die je hebt.

Productiviteitsninja

Graham Allcott laat je zien hoe je met technieken als meedogenloosheid, zelfbewustheid, camouflage en behendigheid jouw eigen ninja-werkstijl ontwikkelt. Werk met je volle aandacht, versla uitstelgedrag en leer om niet harder, maar juist slimmer te werken.

Eén fan per dag

Net dat beetje extra doen voor een klant blijkt enorm waardevol. Uitschieters in de klantverwachting blijven nu eenmaal hangen en worden gedeeld met anderen. En is de klantverwachting overtroffen, wordt hij ambassadeur van je bedrijf!

12 online tools

Dit boek geeft uitleg over 12 online tools die erg nuttig zijn voor zelfstandige ondernemers, zoals tools voor meer overzicht, samenwerken of zichtbaarheid. Deze tools worden in begrijpelijke taal uitgelegd, compleet met heldere voorbeelden.

Alles is Marketing

Theorieën en opvattingen over marketing zichtbaar gemaakt aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de auteur. Zij laat zien dat marketing voortdurend in beweging is en geeft veel praktische tips die direct toepasbaar zijn.

Een opgeruimd hoofd

Rust en overzicht krijg je wanneer er structuur is en je alles kunt (terug)vinden. Dat geldt dus ook voor ruimte in je hoofd. Dat een opgeruimd hoofd en een opgeruimde omgeving veel met elkaar gemeen hebben beschrijft Jolanda Meijer in 7 stappen.

Digital detox

Steeds vaker hoor je om je heen dat er sprake is van smartphoneverslaving. Florence Pérès schrijft in Digital Detox over de oorzaken en gevolgen van smartphonegebruik en het leren omgaan met passend gebruik. Dat kan je n.l. heel veel opleveren!

Waar haal je de energie vandaan?

We staan continue op ‘aan’. Iedereen is enthousiast, druk of onderweg. We zijn we betrokken bij alles en iedereen en vragen ons wel eens af hoe anderen dat toch doen. Waar halen we de energie vandaan?

Mindmappen

Mindmaps visualiseren gedachten, ideeën, complexe projecten en organisatiestructuren eenvoudig, overzichtelijk en doeltreffend. Handig om ingewikkelde onderwerpen overzichtelijk te maken, plannen uit te werken, nieuwe ideeën te ontwikkelen en te innoveren.

Focus

Door weer grip op onze focus te krijgen leren we weerbaarder tegen stress te worden, productiever te zijn en meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle verlaagt op de lange termijn de kans op een burn-out.

Winst

Annemarie van Gaal heeft in dit boek 15 cruciale inzichten om (weer) winst te maken, op een rijtje gezet. Zoals: Werk aan je bedrijf, niet ín je bedrijf, negeer branches en sectoren en kantel je verdienmodellen.

Tijdsurfen

Iedereen is druk. Druk met werk, met afspraken, met zorgen, sporten, reizen etc. Dit boek geeft praktische inzichten en leert je meer innerlijke rust te krijgen hoe vol je agenda ook is. Je leert met meer aandacht en intuïtie te leven en werken.

Yes I screwed up

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Toch is het maken van fouten iets wat men het liefst wil voorkomen. In Yes! I screwed up worden 13 fouten beschreven die een bedrijf echter beter kunnen maken. Een aanrader!

Getting things done!

Een boek met daarin veel ideeën om prettiger en efficiënter te kunnen werken. Met tips voor het werken met een systeem waarmee je altijd weet wat je nog te doen hebt, zoals bijvoorbeeld het Doen, Dumpen of Delegeren van e-mail.

Opt In Image
E-zine met gratis tips, handige info en inspiratie!
Ja, ik ontvang graag de ToeDoe nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt (Privacy statement)