Over mij

  • Klantgericht en betrokken
  • Multifunctioneel door brede ervaring
  • Gestructureerd en accuraat
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • Zelfstandig en proactief
  • Integer
  • Werkt met en voor de leukste opdrachtgevers

Door de samenwerking met Ineke is mijn bedrijf op verschillende vlakken gaan groeien en ervaar ik het gevoel van ontzorging. Door haar internationale werkervaring en haar talen kan ik makkelijk internationale projecten met haar uitvoeren.
Ineke verzorgt de office support voor Zuiver C en is onmisbaar. Ze plant afspraken, ondersteunt bij de administratie, bewaakt en coördineert waar mogelijk, draagt een steentje bij aan interviews, regelt kaartjes en bloemen en nog veel meer. Een organisatietalent en goud voor mij en het Zuiver C team!
We geven onze nieuwsbrieven met steeds meer vertrouwen uit handen. Ineke denkt actief met ons mee bij en komt uit zichzelf met voorstellen, nadat ze heel goed heeft geluisterd naar wat wij willen. Ze overtreft onze verwachtingen!
Door de ondersteuning van Ineke heb ik meer tijd om mij te concentreren op mijn dienstverlening en aandacht voor mijn klanten. Ik bespaar tijd en geld, omdat ik meer declarabele uren kan maken.
Na elk bezoek van Ineke heb ik meer overzicht. Het resultaat scheelt me onmiddellijk tijd, omdat ik sneller kan werken en bovendien komt ze met slimme suggesties waar mijn klanten, en ik ook, alleen maar baat bij hebben.

Ineke is tegelijkertijd zichtbaar en onzichtbaar. Onzichtbaar omdat ze het werk op een standvastige, doortastende en rustige manier verricht. Zichtbaar omdat haar werk de zichtbaarheid van mijn werk enorm vergroot.

Nader kennismaken

Visie
Ondersteuning biedt ruimte voor eigen ondernemerschap.

Missie
Flexibiliteit in ondersteuning waarbij ontzorgen en samenwerken centraal staat.

Met ruim 20 jaar ervaring in functies als office manager, marketing-coördinator, projectsecretaresse en communicatiemedewerker, bij zowel grote organisaties als kleine (snelgroeiende) bedrijven in diverse branches, ben ik ondersteuner in de breedste zin van het woord.

Naast het uitvoeren van reguliere en taakgebonden werkzaamheden, heb ik de mogelijkheid gekregen om kennis en ervaring op te doen met o.a. het (her)structureren van een organisatie, het coördineren van werkprocessen en het opzetten van klant-en projectadministratie. Doordat ik enkele jaren in het buitenland heb gewoond, heb ik geleerd flexibel te zijn en met veranderingen om te gaan. Door mijn opgedane ervaringen in combinatie met mijn persoonlijkheid heb ik een goed planning-en organisatievermogen ontwikkeld.

Ik werk op HBO werk-en denkniveau, heb kennis van o.a. MS Office (Word, Excel, Powerpoint, Outlook), Office 365, Google Drive, Visio, Frontpage, Groupwise, King, Prezi, MailChimp, WordPress, Photoshop, PerfectView en vele online tools. Indien gewenst kan een volledig CV worden overhandigd.

‘Het extra dat Ineke in haar werk in het algemeen te bieden heeft is dat ze dit zeer zelfstandig oppakt, fiat vraagt waar nodig, en afhandelt wat kan. Dat is voor een projectleider een grote ontlasting in de werkzaamheden en werkt kostenbesparend’ – Consultant adviesbureau

‘Na elk bezoek van Ineke, werd mijn werkplek, computer inrichting en het algehele overzicht duidelijker en logischer. Het scheelde me onmiddellijk tijd en bovendien komt ze met slimme suggesties waar mijn klanten, en ik ook, alleen maar baat bij hebben’ – Zelfstandig ondernemer

‘Doordat veel er nu al professioneel uit ziet ben ik aangenaam verrast. Mede door je reactiesnelheid en je correcte formuleringen ben ik zeer tevreden’ – Ondernemer in het MKB

‘Wij twijfelen er niet aan of deze opdracht is bij jou in goede handen. We zijn blij je nu voor onze marketing in te kunnen zetten. Hierdoor is de verwachting wederom hoog gespannen’ – Directeur, retailorganisatie

‘Het is fijn om iemand te hebben die ik altijd kan vragen ter ondersteuning als het even te druk is. Ineke werkt doelmatig, pro-actief, duidelijk, flexibel, reageert snel en heeft goede tips’- Trainer & coach

Wie ben ik

‘Mijn naam is Ineke Smits (1969), getrouwd en moeder van 2 zoons. Als kind was ik altijd al bezig met ordenen en structureren. Ik maakte overal lijstjes voor. Of het nu ging om de meest favoriete Top40 liedjes, om wat ik mee zou nemen op vakantie of welk huiswerk ik nog te doen had. Gedurende de jaren verdwenen er lijstjes en kwamen er lijstjes bij en merkte ik dat zowel in mijn werkzame leven als in mijn rol als moeder structuur bijdraagt aan overzicht en rust. Ook in mijn omgeving en in werksituaties zag ik dat kleine ondernemers behoefte hadden aan structuur in hun bedrijf en overzicht in hun werkzaamheden, maar dit zelf niet altijd op de juiste wijze van de grond kregen’.

‘De reden dat ik jaren geleden met ToeDoe gestart ben, is dat ik plezier haal uit het feit mensen te helpen. De snelheid van de huidige economie vergt meer overzicht en soms even een helpende hand. Met de start van een eigen bedrijf heb ik bewust gekozen voor de combinatie van het werk waar ik voldoening uit haal en de dingen waar ik goed in ben. Met het werken voor mensen en bedrijven wordt er een beroep gedaan op mijn kwaliteiten als creativiteit, ordelijkheid, ruimtelijk inzicht en organisatorisch talent. Doordat ik resultaatgericht werk hecht ik veel waarde aan het behalen van de gewenste doelen en de tevredenheid van de klant.

‘Door de diverse contacten met mensen en bedrijven heb ik inmiddels aan den lijve ondervonden dat alles op orde hebben letterlijk en figuurlijk ruimte geeft. Een succesvolle samenwerking met een optimaal resultaat is wat ik mijn klanten wil bieden!’

Een tevreden klant, dat is waar ik het voor doe”

Opt In Image
E-zine met gratis tips, handige info en inspiratie!
Ja, ik ontvang graag de ToeDoe nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt (Privacy statement)