Op social media, in nieuwsberichten en in onze e-mail passeren er veel video’s de revue. Eén daarvan maakte deze week indruk op me. Het betrof een YouTube filmpje dat zeer herkenbaar is en ik graag wil delen met alle (werkende) vrouwen, die het gevoel hebben zoveel te ‘moeten’. (Ook geschikt voor mannen!)

Eerder dit jaar werd er een onderzoek uitgevoerd en werd vrouwen gevraagd naar hun levensstijl. Bijna de helft zei het gevoel te hebben niet alles uit het leven te halen. Het waren indrukwekkende reacties, want wat bleek, bijna 40% van de ondervraagden kampten met gevoelens als spanning, stress of had zelfs te maken met burn-out. De onderzoekers waren niet verbaasd, omdat zij dit ook verwacht hadden.

Uit onze dagelijkse overvolle ‘to do’ lijstjes, maar ook door de druk van de media op vrouwen, om te voldoen als de ‘perfecte vrouw’, haasten we ons en proberen we om maar meer, meer, meer te geven en te doen. Maar we hoeven zo echt niet 24 uur per dag te zijn, en het kan ook niet. Het is simpelweg niet goed voor ons. We moeten zo af en toe afscheid nemen van deze druk en ons meer richten op andere zaken. Er is daarom een film gemaakt met advies van vrouwen die daadwerkelijk de waarde weten van zo nu en dan een stap terug doen en de kostbare momenten van het leven (weer) te leren waarderen.

Mooi!

 

 

Opt In Image
E-zine met gratis tips, handige info en inspiratie!
Ja, ik ontvang graag de ToeDoe nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt (Privacy statement)