4,6 miljoen Nederlanders keken deze week naar het interview met Willem-Alexander en Máxima. Het Koningschap anno 2013 zal worden geactualiseerd, minder formeel, dichterbij de mensen o.b.v. een soort no-nonsense (-doe maar gewoon-). 

‘Ik ben geen protocolfetisjist’, sprak onze toekomstige koning. ‘Mensen mogen me aanspreken zoals ze willen, omdat ze daarmee op hun gemak kunnen zijn’. ‘Het gaat er niet om wie we zijn, maar om wat we vertegenwoordigen’, zei Prinses Máxima. In de hedendaagse negatieve teneur een positieve ontwikkeling!

Wat als iedereen zich hieraan zou kunnen aanpassen? Het geeft iedereen meer ruimte om te zijn wie hij of zij is onder alle omstandigheden. Te veel is de samenleving de laatste decennia ontwikkeld naar ‘gewenst’ gedrag. ‘Hoe kan ik mij het beste opstellen om aardig gevonden te worden of om een bepaalde positie af te dwingen……?’ In hoeverre is het dan nog mogelijk om de ware persoon met wie je werkt en samenleeft te ontdekken?

Authenticiteit

Weten met welke echte persoonlijkheid je te maken hebt verschaft duidelijkheid en stabiliteit. Je weet immers waar het over gaat en hoe de wederpartij zal reageren in bepaalde omstandigheden. In deze manier van samenleven zullen drempels verlaagd worden en zullen mensen zich meer op hun gemak voelen. Dat is ook letterlijk de uitspraak van Willem-Alexander in het recente Koningsinterview.

De echtheid van mensen zal in vele gevallen ook vragen om acceptatie en dat kan dan soms wel weer eens lastig zijn. Hoe vaak signaleren we inmiddels problematische situaties die ontstaan zijn door het willen meten aan of niet willen onder doen voor anderen?

Voorkom stress

Het op de tenen lopen in de samenleving zal verdwijnen door jezelf te zijn en het stressniveau wordt daarmee voor velen verlaagd. Door minder stress zullen mensen zich gelukkiger voelen en als mensen zich gelukkiger voelen verhoogd dat vaak de irritatiedrempel en krijgen we meer geduld, minder ruzie en meer plezier. Het ziekteverzuim neemt af en iedereen wordt vrolijker, energieker en hulpvaardiger. De vraag is of zo’n klein besluit echt zulke grote gevolgen kan krijgen? Wat mij betreft is het de moeite waard om het een kans te geven! Willem-Alexander gaf aan een koning te willen zijn die staat voor continuïteit en stabiliteit in het land. Wilt u ook continuïteit en stabiliteit in uw leven?

Dichterbij jezelf blijven, een prima oplossing?!

Opt In Image
E-zine met gratis tips, handige info en inspiratie!
Ja, ik ontvang graag de ToeDoe nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt (Privacy statement)