Een rustige periode waarin je kunt terugblikken en toekomstplannen kunt maken. We zijn aanbeland in de zomerperiode. Met een goede voorbereiding voor de tweede periode van het jaar kun je zorgen voor efficiënter en productiever werken. Maar hoe kun je zorgen dat je straks een vliegende start maakt en nu voldoende ontspanning hebt?

zomerrecesSchoon schip maken

De zomeropruiming is in volle gang en zorgt voor rommelig ogende winkels en kooplustige consumenten. Ik kan me dan altijd voorstellen dat de winkelmedewerkers weer uitkijken naar een geordende najaarscollectie. De (zelfstandig) ondernemers hebben doorgaans minder opdrachten, politiek Den Haag ligt stil, want iedereen is met ‘reces’, en op de scholen gaan alle werkjes mee naar huis en worden de vloeren geboend. De zomer is een periode dat we ‘schoon schip maken’. Letterlijk en figuurlijk, want ook in het hoofd zijn we ‘toe’ aan opruimen.

Het hoofd leegmaken

Het zuiden van het land is dit jaar als laatste aan de beurt met de zomervakantie. En wat zijn we er toe aan. Tenminste als ik het om me heen zo hoor. Het treurige voorjaar heeft niet bijgedragen aan meer energie en velen snakken inmiddels naar zon en rust. De vakantie is bij uitstek geschikt om eens te kijken naar hoe je de tweede helft van het jaar gaat inrichten. Hoe ga jij de juiste focus aanbrengen? Lees hieronder de tips voor een succesvol zakelijk zomerreces.

>>> 10 TIPS voor een succesvol zakelijk zomerreces

Onderhouden en voorbereiden

De rustige (vakantie)periode kun je zakelijk heel nuttig besteden, want juist aan die zaken waar je in de drukkere maanden niet toekomt, kun je nu tijd besteden. Denk eens aan het voorbereiden van de relatiegeschenken gedurende het jaar. Ga eens op zoek naar wat originele cadeautjes of kaartjes. Drink eens een extra kop koffie of geniet van een gezellige lunch met die fijne opdrachtgever. Hoe fijn is het om even niet op je horloge te hoeven kijken. De tijd besteedt is waardevol en een investering om straks weer vol aan de bak te gaan.

Zoek de inspiratie

Wanneer je in een andere omgeving bent of nieuwe ervaringen op doet, doe je vaak allerlei ideeën op. Lees een boek tijdens je vrije dagen of raak geïnspireerd door je omgeving, mensen of ervaringen. Neem dit alles mee in je virtuele rugzak en deel ze op een later moment weer. Mijn inspiratie van powervrouwen en mijn boekentips deel ik graag met je.

Veel succes met resetten deze zomer!

 

p.s. En wil je kans maken op een exemplaar van het boek ‘Een opgeruimd hoofd’ ? Lees meer

 

Opt In Image
E-zine met gratis tips, handige info en inspiratie!
Ja, ik ontvang graag de ToeDoe nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt (Privacy statement)