Even afstand te nemen van je werk, van de dagelijkse routine. Alles op een tempo lager. Want het is zomer. En dat betekent dat mensen met vakantie zijn, er minder werk is, minder verplichtingen. Een goede periode om te kijken naar wat er goed ging en wat minder goed. Wanneer je de vakantietijd gebruikt om even te ‘resetten’ en je weer overzicht en focus hebt, ben je beter in staat om met energie en plezier je werk straks weer op te pakken.

Om ervoor te zorgen dat je niet direct weer vol in de hectiek van de dagelijkse werkweek zit en nog even kunt nagenieten, deel ik graag 10 tips om zowel tijdens als na de vakantieperiode meer rust te ervaren.

  1. Maak een to do-lijstje. Wat zijn de dingen die je straks wilt gaan oppakken. Ik heb er al eens eerder over geschreven, denk aan een haalbare ‘bucketlist’. Door doelen op te schrijven worden ze meer concreet en blijven ze niet in je hoofd ‘hangen’.
  2. Begin je vakantie een dag of 2 eerder! Werk je takenlijstjes af voordat je echt vrij bent en gun jezelf die extra ruimte (tijd) om zaken goed af te wikkelen.
  3. Ruim op! Neem nu de stap om spullen weg te doen. Ruimte in huis of op je werkplek geeft ruimte in je hoofd.
  4. Besteed werkzaamheden uit of delegeer ze, zodat er niets blijft liggen tijdens je afwezigheid en je tijdens je afwezigheid geen zorgen hebt.
  5. Stel je e-mail afwezigheidsmelding in, zodat men weet dat je niet (of lastiger) bereikbaar bent.
  6. Plan geen volle agenda direct bij terugkomst. Er is altijd weer tijd nodig om op te starten.
  7. Gebruik je ipad of telefoon tijdens de vakantie voor een brainstormsessie aan het zwembad (bijv. met de Evernote app). Deze ideeën komen later weer van pas!
  8. Ben eens even offline. Plan je social media voorafgaand aan je vakantie in, zodat je zichtbaar blijft.
  9. Werk met planningen (jaarlijks of halfjaarlijks), zodat je overzicht hebt in projecten, social media, opdrachten etc.
  10. Zorg dat je je na de vakantieperiode focust op dat wat je belangrijk vindt, waar je goed in bent en energie van krijgt en besteed andere zaken zoveel mogelijk uit.

Voor nu een hele fijne zomer gewenst!

 

Opt In Image
E-zine met gratis tips, handige info en inspiratie!
Ja, ik ontvang graag de ToeDoe nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt (Privacy statement)