Iedere jaarwisseling zie je ze voorbij komen, de terugblik en focus op de uit te zetten koers voor het nieuwe jaar. Wat ging goed, waar was het minder én hoe gaan we het het komende jaar doen? Zijn jouw doelen in 2016 gerealiseerd?

ToeDoe xmas-2017Ben je ondernemer, dan zal je zal dit jaar zijn begonnen met bepaalde wensen, doelen en goede voornemens. Heb je ze gerealiseerd?

De terugblik

Ook ik ben als ondernemer 2016 met bepaalde doelen begonnen. Ik kijk met tevredenheid terug naar een mooi jaar en kan concluderen dat ik met hard werken en met fijne, trouwe opdrachtgevers weer een groei heb mogen doormaken.

Waar ben ik het meest tevreden over als ik terugblik? Dat zijn toch wel de momenten waarop ik als persoon een groei heb doorgemaakt. Alles wat ik weer heb geleerd, de inspiratie die ik heb opgedaan en het plezier dat ik door mijn werk heb ervaren. Hoe blij ik word door het helpen en ondersteunen van anderen. Als ik zie dat door mijn bijdrage mijn opdrachtgevers worden ontlast, kunnen groeien, dan is de cirkel rond. Is dat niet de kern van waarom je doet wat je doet? Je ‘Why’?

Dank voor de fijne contacten, leuke opdrachten en constructieve samenwerkingen het afgelopen jaar, met nieuwe en bestaande relaties.

Mijn te varen koers

Voor 2017 heb ik ook weer doelen gesteld. Zowel bedrijfsmatig als persoonlijk zijn er zaken waar ik me op wil en ga focussen. Hoe ik dat ga doen? Met een plan! Duidelijke doelen en concrete stappen. Ik heb zelfs al enkele zaken hiervoor in gang gezet. Maar daarover meer in het nieuwe jaar. Heb jij al plannen voor 2017 gemaakt?

Wat is jouw plan voor 2017?

Wanneer heb je het meeste kans op succes? Als je een duidelijk besluit neemt dat je bepaald gedrag, input of output wilt veranderen. Maak een plan van aanpak. Verandering is veel meer dan iets willen of een vaag verlangen. Goede voornemens uitvoeren, betekent: ermee aan de slag gaan! En, doe niet teveel veranderingen tegelijk, beter één ding goed, dan 5 dingen half 🙂 Er ligt immers nog een heel jaar voor je!

Heb jij al een plan voor het komende jaar? Hoe ga jij je gewenste omzet realiseren? Of hoe ga jij je klanten informeren? Of doe je dat al, maar heeft dat ook het gewenste effect? Ben je zichtbaar genoeg? Of wil je meer tijd vrijmaken voor dat waar jij goed in bent? Of heb je behoefte aan een sparringpartner, ‘een stok achter de deur’, zodat je stappen ook daadwerkelijk gaat zetten? Of zie je soms op tegen je ‘todo’-lijstje dat je maar voor je uit blijft schuiven?

Veel succes voor het nieuwe jaar!

De eerste stap? Schrijf eens op wat je wilt veranderen aan je leven, je werk en zet daar de motivatie bij waarom je dat wilt. Denk dus aan jouw ‘Why’. De tweede stap is hoe je dat gaat doen. Kun je het alleen of heb je hulp van anderen nodig om jouw doelen te bereiken? Neem eens een kijkje op de website of neem contact met me op, misschien kan ik je helpen daar zicht op te krijgen en te zorgen dat jij je doelen gaat halen. Ik wens je gezellige feestdagen en een succesvol 2017!

Opt In Image
E-zine met gratis tips, handige info en inspiratie!
Ja, ik ontvang graag de ToeDoe nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt (Privacy statement)